KUTJEVO

ŽUPA ROĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE

ŽUPNI LISTIĆ


OBAVIJESTI

Središnje slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije bit će u nedjelju, 21. kolovoza ove godine na blagdan Gospe Voćinske. 

Svojim okupljanjem u njezinu svetištu iz svih župa naše Biskupije očitovat ćemo kako svoje crkveno zajedništvo živimo „jednodušno postojani u molitvi“ s Marijom Isusovom Majkom. 

Pod vodstvom apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue tom prigodom svečano ćemo proglasiti Manjom bazilikom svetišnu crkvu koju je na tu čast nedavno uzdignula Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.


CIJENA AUTOBUSA 60,00 KUNA

Ljetne kvatre započinju nakon Pedesetnice. Kroz taj tjedan se cijela Crkva moli za posvećenje ljudskog rada i za urod zemlje. Ove kvatre su, na poseban način, cijenjene u zemljoradničkim obiteljima. Jednom prigodom bl. kardinal Alojzije Stepinac je rekao da zbog toga zemljoradnici imaju puno veće pouzdanje u Boga. Nakon truda kojega su uložili prema tome koliko je tko mogao – predaju sve u Božje ruke.


POŽEŠKA BISKUPIJA

https://pozeska-biskupija.hr/

BISKUPSKI ORDINARIJAT

Trg Svetog Trojstva 18,
34000 Požega

telefon 034/290 300

faks 034/274 295

e-mail:

tajnik@pozeska-biskupija.hr

biskupski-ordinarijat@po.t-com.hr


NASTAVAK UNUTARNJEG UREĐENJA ŽUPNE CRKVE ROĐENJA BDM U KUTJEVU!


Crkva Rođenja BDM u Kutjevu ističe se svojom unutrašnjom ljepotom po bogatstvu interijera koji je sigurno jedan od najvrijednije u Požeškoj kotlini, a i šire. Sama unutrašnjost crkve vapi za obnovom i vraćanjem ljepote i sjaja koju ta crkva, kao hodočasničko mjesto, zaslužuje. Zbog njezine povijesne i kulturne vrijednosti radovi su zahtjevi, a često puta i spori. Ipak, vidi se mnogo pomaka krenuvši od samoga svetišta crkve i nove sakristije.

U želji za nastavkom obnove pred nama je slijedeći veliki zahvat. Potrebno je maknuti stari kameni pod u crkvi i u ovoj godini postaviti novu betonsku podlogu. Vrijednost ovih radova iznosi 298.767,50 kn. U suradnji sa Ministarstvom kulture osiguran je novac u vrijednosti od 200.000,00 kn. Taj novac bit će isplaćen po završetku radova. Preostalu svotu novca potrebno je osigurati iz župne blagajne tj. od darova vjernika.

Ovim putem pozivam sve župljane i ljude dobre volje da se prema svojim financijskim mogućnostima uključe u ovaj projekt.

Župna crkva ne pripada župniku, ona je samo dana na upravljanje svećeniku koji po mandatu Biskupa vrši službu župnika u određenoj Župi. Župna crkva središte je koje okuplja sve vjernike pojedine Župe i uvijek treba biti dolično uređena za bogoslužna slavlja i podjeljivanje sakramenata.

Svojom molitvom i žrtvom kroz materijalno odricanje potrebno je obnoviti župnu crkvu Rođenja BDM u Kutjevu kako bi joj vratili ljepotu i sjaj koju kao hodočasničko mjesto zaslužuje. 

Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja.

(2Kor 9,7)

Ivan Štivičić, župnik

 

ŽIRO RAČUN (Podravska banka):HR81 23860021120019109;

BIC/SWIFT:  PDKCHR2X

OČE NAŠ…

 

Nemoj reći OČE, ako se svaki dan ne ponašaš kao sin.

Nemoj reći NAŠ, ako živiš izoliran u svojoj sebičnosti.

Nemoj reći KOJI JESI NA NEBESIMA, ako misliš samo na zemaljske stvari.

Nemoj reći SVETI SE IME TVOJE, ako to ime pogrđuješ, psuješ ili uzalud izgovaraš.

Nemoj reći DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE, ako ne želiš živjeti ljubav i mir

Nemoj reći BUDI VOLJA TVOJA, ako je ne prihvaćaš kada je bolna.

Nemoj reći KAKO NA NEBU TAKO I NA ZEMLJI,

Nemoj reći KRUH NAŠ SVAGDANJI DAJ NAM DANAS, ako se ne brineš za braću, beskućnike i neprosvijećene.

Nemoj reći I OTPUSTI NAMA DUGE NAŠE KAKO I MI OTPUŠTAMO DUŽNICIMA NAŠIM, ako nisi siguran da si opraštao…

Nemoj reći NE DOVEDI NAS U NAPAST, ako imaš namjeru ostati u grijehu ili dalje griješiti.

Nemoj reći IZBAVI NAS OD ZLA, ako se ne boriš protiv zla.

Nemoj reći AMEN, ako nisi shvatio što moliš!

 

Nedjelja:

24.07.2022.

SEDAMANESTA

NEDJELJA KROZ GODINU

08:00

09:30

11:00

† MANDA RADIĆ

KULA

ZA NAROD

Ponedjeljak:

25.07.2022.

SV. JAKOV STARIJI, APOSTOL

07:30

† ROZALIJA I ALOJZIJE GORJNAC, ANTUN VARŽAK I IZ OB. VARŽAK

Petak:

29.07.2022.

SVAGDAN

19:00

† JURE I FILKA ADŽAGA

Subota:

30.07.2022.

SVAGDAN

07:30

 

18:00

† VERA HRUŠKA

† JELA KORDIĆ

NA NAKANU

KULA

Nedjelja:

31.07.2022.

OSAMNAESTA

NEDJELJA KROZ GODINU

08:00

 

09:30

11:00

† AGICA, ANTUN I MATO

PERAK

BEKTEŽ

ZA NAROD

Nedjelja:

07.08.2022.

DEVETNAESTA

NEDJELJA KROZ GODINU

11:00

† FRANC MARKOVIĆ

Subota:

13.08.2022.

SVAGDAN

07:30

† MIRJANA PREVIŠIĆ

† MIRKO JELIČIĆ

† marta daić

Nedjelja:

14.08.2022.

DVADESETA

NEDJELJA KROZ GODINU

08:00

 

09:30

11:00

† MIRJANA I IVICA

MARKOVIĆ

BEKTEŽ

ZA NAROD

Središnje slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije bit će u nedjelju, 21. kolovoza ove godine na blagdan Gospe Voćinske. Svojim okupljanjem u njezinu svetištu iz svih župa naše Biskupije očitovat ćemo kako svoje crkveno zajedništvo živimo „jednodušno postojani u molitvi“ s Marijom Isusovom Majkom. Pod vodstvom apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue tom prigodom svečano ćemo proglasiti Manjom bazilikom svetišnu crkvu koju je na tu čast nedavno uzdignula Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.

CIJENA AUTOBUSA—60,00 KUNA

 

Uređuje i odgovara: Ivan Štivičić, župnik/099 683 75 26

Svjedočanstvo o obraćenju

U našoj Župi u četvrtak 31. ožujka 2022. nakon svete mise gostovao je Marino Restrepo. U svom nagovoru posvjedočio je o svom životu prije i poslije obraćenja. Okupljene vjernike iz naše Župe i župa našega kraja potaknuo je da svojim životom svjedoče o Kristu svijetlu jer smo i sami pozvani biti svijetlo ovoga svijeta.

Osobiti naglasak stavio je na sakramentalni život te je progovorio o svojim mističnim viđenjima koja su ga dovela do obraćanje i potaknula da kao „pučki misionar“ obilazi svijet i svjedoči o Kristovoj prisutnosti u našim životima.

Poseban naglasak stavi je na slavljenje svete mise kao izvora našega kršćanskoga života te na važnost sakramentalne ispovijedi kao trenutka izlijevanja Božje milosti na nas i trenutka obraćenja.

Veliko hvala gospodinu Marinu Restrepu i njegovim suradnicima što su u ovom korizmenom vremenu bili naši gosti i što je Marino svojim svjedočenjem ohrabrio sve nas da s velikim žarom živimo svoj sakramentalni život.

Ivan Štivičić, župnik